Press Release Zippy Geo

17/02/2014

Press Release Zippy Geo

Η SIPCAM πήρε έγκριση για το προϊόν ΖΙPPY GEO® 0,4G (λ-cyhalothrin 0,4%) για την καταπολέμηση εντόμων εδάφους σε καλλιέργειες.

Καλαμπόκι, Σόργο, Κεχρί, Βαμβάκι, Μελιτζάνα και Τομάτα,

  • Το ΖΙPPY GEO® είναι το πρώτο εντομοκτόνο εδάφους με δραστικό συστατικό την ουσία lambda-cyhalothrin, με υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας και διάρκεια δράσης έως 60 ημέρες.
  • Το ΖΙPPY GEO® αποτελεί μια νέα λύση για την προστασία των νεαρών φυτών αφού καταπολεμά αποτελεσματικά: Σιδηροσκούληκα, Κοφτοσκούληκα / Καραφατμέ και την Διαβρώτικα του αραβοσίτου όπου μπορεί να εφαρμοστεί στο γέμισμα.
  • Η έγκριση του ZIPPY GEO® υποστηρίζεται με τεχνικό φάκελο δεδομένων και μελετών σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις των κανονισμών της Ε.Ε. ώστε να διασφαλίζει υψηλά στάνταρ για την ασφάλεια του χρήστη του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Το ΖIPPY GEO® θα είναι διαθέσιμο από την καλλιεργητική περίοδο 2014, και θα βοηθήσει στην αποτελεσματική καταπολέμηση των εντόμων εδάφους στα πρώτα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των καλλιεργειών, λόγω της άμεσης και παρατεταμένης δράσης ως προστατευτική ασπίδα του ριζικού συστήματος.

Το lambda-cyhalothrin είναι μόριο του ομίλου SIPCAM-OXON, εγκεκριμένο ήδη σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., για χρήση σε ψεκασμούς φυλλώματος με την ξεχωριστή μορφή εναιώρημα μικροκάψουλων (με την εμπορική ονομασία ZIPPY® 10CS & SPARVIERO 10CS).

Η Sipcam Ελλάς ανήκει στον Ιταλικό όμιλο Sipcam-Oxon, είναι ιδιωτική και ανεξάρτητη, ενώ από το 2012 μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο και οι εταιρείες Sumitomo Corp. & Nihon Nohiaku. Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1946 και ανέπτυξε μεγάλη εμπειρία στην σύνθεση, την παραγωγή, την εμπορία και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων που αποτελούν λύση για την προστασία των καλλιεργειών. Περισσότερες πληροφορίες για τον όμιλο είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο www.sipcam-oxon.com

H Sipcam Ελλάς αναπτύσσει και εμπορεύεται φυτοφάρμακα του ομίλου Sipcam-Oxon και άλλων εταιριών, και εξειδικευμένα λιπάσματα της AGROQUALITA