Σπόροι
Οι ποικιλίες βαμβακόσπορου είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών της επιστημονικής ομάδας της Greenco. Χαίρουν ευρείας αναγνώρισης στην Ελλάδα, για την ευκολία τους στην καλλιέργεια, τη σταθερότητα, το υψηλό δυναμικό παραγωγής και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιδοτούνται από τη βιομηχανία.
Οι ποικιλίες Siro, Hersi, Savina, L-206, Silvia καθώς και η σύγχρονη πρώιμη ποικιλία Fidel, προσφέρουν στον Έλληνα παραγωγό μία πλήρη γκάμα επιλογών για τις διάφορες εδαφοκλιματικές συνθήκες όλων των περιοχών βαμβακιού της χώρας μας.
Επίσης είναι γνωστή η ποιότητα και οι υψηλές προδιαγραφές του βαμβακόσπορου με εξαιρετική φυτρωτική ικανότητα που εξασφαλίζουν:
- Επιτυχία στην πρώιμη σπορά, όπου συνήθως επικρατούν δύσκολές καιρικές και εδαφικές συνθήκες.
- Δυνατά φυτά, που αναπτύσσονται γρήγορα και έχουν υγιή ρίζα.
- Αύξηση ταχύτητας φυτρώματος και ανάπτυξης, καθώς ο βαμβακόσπορος εκμεταλλεύεται την υγρασία και την θερμοκρασία του εδάφους που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημα της καλλιέργειας.
- Πρωίμηση καλλιέργειας.
- Αύξηση παραγωγής.
Η σποροπαραγωγή της εταιρίας βελτιώνεται συνεχώς επιλέγοντας κατάλληλες σποροπαραγωγικές περιοχές, άριστες συνθήκες συγκομιδής, αποθήκευσης και συνεχή έλεγχο της ποιότητας του σπόρου από την αποχνόωση έως την πώληση. Ο βαμβακόσπορος ελέγχεται με δύο test βλαστικότητας το warm test και το cool test, ώστε να έχουμε άριστη φυτρωτικότητα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες στο χωράφι.
Οι ποικιλίες διατίθενται με τη νέα τεχνολογία OptimaxTM
Οι ποικιλίες μας διατίθενται και με την νέα καινοτόμα τεχνολογία επένδυσης σπόρων OptimaxTM που προσθέτει:
- Αύξηση της ταχύτητας φυτρώματος του βαμβακόσπορου.
- Γρηγορότερη ανάπτυξη της ρίζας και των ριζικών τριχιδίων.
- Καλύτερη πρώτη ανάπτυξη των βαμβακόφυτων και ιδιαίτερα σε δύσκολα εδάφη.
Στην καλλιέργεια του βαμβακιού είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το στάδιο του φυτρώματος και της πρώτης ανάπτυξης στο χωράφι. Η γρήγορη και υγιής ανάπτυξη πλούσιου ριζικού συστήματος είναι κρίσιμη ώστε το βαμβάκι να ανταπεξέλθει σε τυχόν δυσμενείς συνθήκες, να φυτρώσει πιο γρήγορα, να αρχίσει να προσλαμβάνει θρεπτικά στοιχεία και να ξεπεράσει πιο εύκολα το στάδιο κατά το οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε προσβολές από έντομα και παθογόνα.

