Η SIPCAM Ελλάς, είναι μέλος του ομίλου SIPCAM-OXON Ιταλίας, μία πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Μιλάνο, που από το 1946 έχει αντικείμενο την σύνθεση, παραγωγή και εμπορία αγροχημικών. Σήμερα διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας και παραγωγικές μονάδες  στην Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία και Κίνα.

Το 2012 η SIPCAM προχωρά σε ολοκλήρωση στρατηγικής συμμαχίας με την SUMITOMO Corp. και την ΝΙΗΟΝ ΝΟΗΙΑΚU με σημαντική παρουσία στην έρευνα, ανάπτυξη και εμπορία γεωργικών φαρμάκων και αξιόλογο αριθμό νέων δραστικών ουσιών.   
Στόχος αυτού του σχήματος είναι η πανευρωπαϊκή διάθεση των προϊόντων του Ομίλου καθώς των νέων προϊόντων τεχνολογικής αιχμής της Ιαπωνικής χημικής βιομηχανίας.

Η SIPCAM Ελλάς, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2002 και αναπτύσσει τα προϊόντα της, σε συνεργασία με τους, από 30 χρόνια εξαγωγικής δραστηριότητας, συνεργάτες της.

Το 2011 δημιουργήθηκε εμπορικό τμήμα, για πωλήσεις στα καταστήματα γεωργικών εφοδίων, καθώς και τεχνικό τμήμα για την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, που στελεχώθηκαν από έμπειρους γεωπόνους.

Το 2013, η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίζεται με νέα σκευάσματα φυτοπροστασίας αλλά και με μία επιλογή υδατοδιαλυτών λιπασμάτων (για χρήση διαφυλλική και με υδρολίπανση) από τον κατάλογο λιπασμάτων της με την επωνυμία AGROQUALITA.

Γενικοί όροι χρήσης